Grahamsbröd med ananas

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett gott frukostbröd gärna med ost på.

Ingredienser

  • 1 burk krossad ananas (375 gram)
  • 50 gram jäst
  • 3 dl ananasspad + vatten
  • 1 dl solrosolja
  • 2 tsk salt
  • Ca 5 dl grahamsmjöl
  • Ca 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Låt ananasen rinna av.
    2. Mät upp spadet och späd med vatten till 3 dl. Värm vätskan till 37 grader och blanda ner övriga ingredienser. Sist ananasen.
    3. Arbeta väl och Jäs cirka 40 minuter. Baka ut till 2 stora limpor eller bullar. Jäs dem cirka 30 minuter.
    4. Grädda i 200 grader ungefär 10 min. Pensla med kallt vatten efter gräddningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben