Grahamsbröd med ananas
Serverar:
20 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
Ett gott frukostbröd gärna med ost på.
Ingredienser
1 burk krossad ananas (375 gram)
50 gram jäst
3 dl ananasspad + vatten
1 dl solrosolja
2 tsk salt
Ca 5 dl grahamsmjöl
Ca 7 dl vetemjöl
Instruktioner
Låt ananasen rinna av.
Mät upp spadet och späd med vatten till 3 dl. Värm vätskan till 37 grader och blanda ner övriga ingredienser. Sist ananasen.
Arbeta väl och Jäs cirka 40 minuter. Baka ut till 2 stora limpor eller bullar. Jäs dem cirka 30 minuter.
Grädda i 200 grader ungefär 10 min. Pensla med kallt vatten efter gräddningen.
Liknande recept
Fruktsmoothie med ananas, kiwi och vattenmelon
2
2-3
2
Grahamsbröd med morötter
4.7
24
6
Grillröra med ananas
4
1
Thaigryta med kyckling, ananas och mynta
5
4
Kalkon med ananas
5
4-6
Grahamsbröd (bakmaskin)
5
1
6
Ananas paj
5-6
Thaigryta med kyckling, ananas och mynta
4
Ananas rafraichi
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!