Att göra granola är både enkel, nyttigt och gott
Granola – vad är det? Och vad är skillnaden mellan granola och vanlig müsli?
Granola är en slags müsli som är ugnsrostas, ofta med något fett och sött, och som därför blir knaprigare än en vanlig müsli.
Ingredienser
Ingredienser
8 dl havregryn (helst med fiber)
2 dl kruskakli eller vetekli
2 dl pumpafrön och solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl linfrön
2 dl mandlar
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
1/2 dl muscovadosocker
1/2 dl rapsolja
1 msk honung
2 dl vatten
150-200 gram torkade blåbär, aprikoser, russin
Instruktioner
- Annas goda granola
Att göra granola är både enkelt, nyttigt och gott.
- Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ihop vatten och rapsolja med lite honung och rör ihop med de torra ingredienserna i bunken och sprid ut blandningen på bakplåtspapper på en plåt.
- Tillaga i ugnen på 175 grader i 30 minuter. Rör om var tionde minut.
- Låt svalna och häll upp i en vacker burk och njut till frukost med gröt, filmjölk, yoghurt eller vad du själv föredrar.
- Det är granola
- Granola – vad är det? Och vad är skillnaden mellan granola och vanlig müsli? Granola är en slags müsli som är ugnsrostas, ofta med något fett och sött, och som därför blir knaprigare än en vanlig Gör så här:
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ihop vatten och rapsolja med lite honung och rör ihop med de torra ingredienserna i bunken och sprid ut blandningen på bakplåtspapper på en plåt.
- Tillaga i ugnen på 175 grader i 30 minuter. Rör om var tionde minut. Låt svalna och häll upp i en vacker burk och njut till frukost med gröt, filmjölk, yoghurt eller vad du själv föredrar.
Liknande recept
Kommentarer (0)