Granola

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Att göra granola är både enkel, nyttigt och gott Granola – vad är det? Och vad är skillnaden mellan granola och vanlig müsli? Granola är en slags müsli som är ugnsrostas, ofta med något fett och sött, och som därför blir knaprigare än en vanlig müsli.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 8 dl havregryn (helst med fiber)
  • 2 dl kruskakli eller vetekli
  • 2 dl pumpafrön och solroskärnor
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl mandlar
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl muscovadosocker
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk honung
  • 2 dl vatten
  • 150-200 gram torkade blåbär, aprikoser, russin
  • Instruktioner

    1. Annas goda granola Att göra granola är både enkelt, nyttigt och gott.
    2. Gör så här: Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ihop vatten och rapsolja med lite honung och rör ihop med de torra ingredienserna i bunken och sprid ut blandningen på bakplåtspapper på en plåt.
    3. Tillaga i ugnen på 175 grader i 30 minuter. Rör om var tionde minut.
    4. Låt svalna och häll upp i en vacker burk och njut till frukost med gröt, filmjölk, yoghurt eller vad du själv föredrar.
    5. Det är granola
    6. Granola – vad är det? Och vad är skillnaden mellan granola och vanlig müsli? Granola är en slags müsli som är ugnsrostas, ofta med något fett och sött, och som därför blir knaprigare än en vanlig Gör så här:
    7. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ihop vatten och rapsolja med lite honung och rör ihop med de torra ingredienserna i bunken och sprid ut blandningen på bakplåtspapper på en plåt.
    8. Tillaga i ugnen på 175 grader i 30 minuter. Rör om var tionde minut. Låt svalna och häll upp i en vacker burk och njut till frukost med gröt, filmjölk, yoghurt eller vad du själv föredrar.

    Liknande recept

    40 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben