Vägd granola

Serverar: 20-30 portioner

Tid: 1 timme

Jag tycker alltid det förenklar arbetet i köket om jag får väga ingredienserna. Därför är detta ett recept med enbart viktmått. Receptet är förenklat, eftersom "bakat ihop" alla nötter/frön i samma vikt. Då kan man ta det som finns hemma och det man själv tycker är gott.

Ingredienser

  • Torra ingredienser
  • 450 g blandade nötter och frön* (stora nötter/mandlar grovhackas)
  • 225 g havregryn
  • 1/2 tsk salt
  • Blöta ingredienser
  • 150 g varmt vatten (ca 60 grader)
  • 100 g honung
  • 70 g olja (raps eller mild olivolja)
  • * Jag brukar till exempel ha i hasselnötter sötmandel, solrosfrön, linfrön och sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på varmluft 150 grader. Förbered två plåtar med bakplåtspapper.
    2. Grovhacka eventuella större nötter/mandlar och blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke.
    3. Väg upp honungen i en skål och häll det varma vattnet över, så att den löser sig. Häll oljan i blandningen.
    4. Häll de blöta ingredienserna över de torra och nyp ihop med fingrarna så att allt blandas ordentligt.
    5. Fördela hälften/hälften av mixen jämnt på de båda plåtarna och ställ in dem i ugnen i 15 minuter. Ta ut plåtarna, blanda runt och byt plats på plåtarna när du ställer in dem i ugnen igen. Rosta 15 minuter till. Ta ut plåtarna, blanda runt och dra ned ugnsvärmen till 100 grader. Byt plats på plåtarna när du ställer in dem i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    6. Låt svalna och förvara i en lufttät burk.

    Liknande recept

    30 min
    20
    40 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben