Grape under marängtäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den lite syrliga grapefrukten gör sig jätte bra tillsammans med riktigt söt maräng.

Ingredienser

  • 2 grapefrukter
  • 2 äggvitor
  • 4 dl socker
  • 2 msk mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Halvera grapefrukten. Skär loss klyftorna längs insidan av skalet så att det blir lättare att äta.
    3. Vispa äggvitor till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare en stund tills marängen är fast och fluffig.
    4. Fördela marängsmeten på grapefrukt halvorna.
    5. Strö över mandelspån.
    6. Gratinera grapefrukten mitt i ugnen tills marängen har fått färg, ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben