Gratäng med fänkål och kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jag älskar fänkål och hoppas att ni kommer att prova denna rätt! Smaklig måltid!

Ingredienser

  • 4 medelstora fänkål
  • 2 kycklingfiléer
  • 200 g riven emmentalerost
  • 1 dl mager vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche mini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl malda valnötter
  • 1 liten knippe persilja
  • Salt efter smak
  • Vitpeppar efter smak
  • Övriga ingredienser
  • 2 msk olivolja
  • 10 g smör
  • Instruktioner

    1. Tvätta fänkålen noga, skär bort det gröna. Skiva fänkålen i tjockare skivor och blanchera 5-6 minuter i saltat vatten. Sila av vattnet och låt fänkålen vila i nån minut.
    2. Strimla kycklingfilén och stek dem i olivoljan tills dem fått fin färg. Blanda vispgrädde, crème fraiche, pressad vitlök, hackad persilja, malda valnötter, riven ost, salt och peppar.
    3. Ta en ugnsform, smörj med smör och lägg fänkålen över hela formen. Fördela kycklingen mellan fänkålen. Häll över grädde och ost blandningen.
    4. Gratinera i 25 - 30 minuter, 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben