Gratängmos
Serverar:
2-4 portioner
Tid:
30 minuter
Detta mos gör jag alltid när jag gör plankstek !
Ingredienser
4 potatisar, stora ( eller 8 medelstora )
1 schalottenlök
1 msk smör eller olivolja
1 dl riven smakrik ost
25 g smör
2 äggulor
2-3 msk crème fraiche
Salt
Peppar
Muskot
Instruktioner
Koka och pressa potatisen.
Finhacka schalottenlöken och kör den mjuk i mikron ca 1min tillsammans med smöret eller oljan.
Vänd ner löken i den pressade potatisen och låt osten och smöret smälta ner.
Tillsätt äggulor och crème fraiche och smaka av med kryddorna efter behag.
Spritsa eller klicka ut moset på plankan, eller på ett bakplåtspapper, gratinera i ugnen på 225-250 grader till moset fått gyllenbrun färg.
Liknande recept
Fiskfilé à la Tilapia
1 h
6
1
Ostlyxigt pulvermos
10 min
4
Ostigt specialmos
30 min
4
Lax på planka
4.5
40 min
4
4
Fiskgratäng med spenat
4
Torskgratäng med sambal oelek
4
Walewska på Pangasius
1 h
4
Fiskgratäng med ansjovis
45 min
2-3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!