Gratängmos

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta mos gör jag alltid när jag gör plankstek !

Ingredienser

  • 4 potatisar, stora ( eller 8 medelstora )
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör eller olivolja
  • 1 dl riven smakrik ost
  • 25 g smör
  • 2 äggulor
  • 2-3 msk crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Muskot
  • Instruktioner

    1. Koka och pressa potatisen.
    2. Finhacka schalottenlöken och kör den mjuk i mikron ca 1min tillsammans med smöret eller oljan.
    3. Vänd ner löken i den pressade potatisen och låt osten och smöret smälta ner.
    4. Tillsätt äggulor och crème fraiche och smaka av med kryddorna efter behag.
    5. Spritsa eller klicka ut moset på plankan, eller på ett bakplåtspapper, gratinera i ugnen på 225-250 grader till moset fått gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben