Ostigt specialmos

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett potatismos med härlig smak och fint krämig konsistens,samt lätt ljusgrön färg. Inte svårare att göra än vanligt potatismos. Vill ni använda moset till gratängmos vispar ni även i ett ägg. Gjorde vår middag med vanlig stekt falukorv till en riktigt god middag.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • ½ purjolök (grova gröna delen)
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 100-150 g ost (valfri sort)
  • 30-40 g smör
  • 4-5 msk mjölk (varm)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skala och dela potatisen i bitar, strimla och finhacka det gröna av purjolöken. Skala och skär vitlöksklyftorna i skivor, och grovriv osten. Lägg potatis, purjo och vitlök i en kastrull med lättsaltat vatten och låt koka i ca 20 minuter. Häll av kokvattnet och lägg ner smöret i potatisblandningen i kastrullen. Värm mjölken i en kopp i mikron. Häll i en del av den varma mjölken och vispa med elvisp ihop till ett mos. Späd med mer av mjölken under vispningen så moset blir ganska löst. Lägg i den rivna osten och vispa på hög fart tills osten smält in i moset. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben