Pangasius är en bra ersättare för Sjötunga när man gör Walewska.
Ingredienser
600 g fiskfilé, t ex. pangasius (odlad hajmal)
1 krm vitpeppar
2 schalottenlökar, finhackade
1 dl vitt torrt vin
Gratängmos
10 medelstora potatisar av mjölig sort, skalade, i bitar
5-6 msk mellangrädde eller vispgrädde
2 äggulor
3-5 krm salt
1 krm vitpeppar
Sås
1 ½ dl silat spad från fisken
1 dl vitt torrt vin
1 dl smakrik fiskbuljong av fond eller tärning
½ dl + ½ dl mellangrädde eller vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 msk smör
1 äggula
1 msk
2-3 krm salt
1 krm kajennpeppar
Gratinering och garnering
1 dl ost, finriven
1 färsk eller fryst, tinad hummer eller kräftstjärtar
8-12 sparrisknoppar, lättkokta