Gratinerad fläskfilé med banan och curry

Serverar: 4 portioner

Perfekt efter jobbet-rätt. Kanske en fredag, när du vill äta gott utan att lägga ner alltför mycket tid på matlagning. Servera med ris och mango chutney.

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 2 dl grädde, valfri fetthalt
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 bananer
  • ½ dl riven ost
  • 1 dl jordnötter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • Till servering
  • Kokt ris
  • Mango chutney
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Dela fläskfilén i 2 cm-bitar och bryn dem i smör i omgångar. Krydda med curry, salt och peppar. Lägg över de färdigstekta bitarna i en smord ugnssäker form efter hand.
    3. Kärna ur paprikorna och tärna dem och skiva bananen. Lägg det ovanpå filén, häll på grädden och strö över osten. Gratinera i ca 15 minuter.
    4. Strö jordnötterna över före servering.
    5. Servera med ris och mango chutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben