Gratinerad fläskfile med paprika o chili

Serverar: 4 portioner

En god rätt som passar bra både till vardag och fest.

Ingredienser

  • 500-600 gr fläskfile
  • 0,5 röd paprika
  • rostad lök
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • chilikrydda
  • 0,5 dl gräslök
  • 12 färka champinjoner
  • 70 gr soltorkade tomater
  • 1 burk
  • creme fraiche m chili o paprika
  • 4 dl mjölk el mellangrädde
  • 2 msk kalvfond
  • Instruktioner

    Skiva och stek filen, krydda med salt, peppar o chilikrydda Lägg i ugnsfast form Stek champinjner och lägg dom sen över filen Blanda creme fraich, mjölkgrädde, kalvfond i en kastrull och låt det sjuda. Klipp i gräslök, hacka tomaterna och krydda efter egen smak Häll blandningen över fläskfilen Strimla paprikan och lägg i formen In i ugnen ( 225 gr ) i ca 20 min Servera med jasminris och en god sallad. Den rostade löken strös över gratängen när du tagit ut den från ugnen. Kan även serveras vid sidan om så får var och en ta som man vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Landsortsflickan 1 november 2007

    Supergod, enkel bjudmat! Alla gästerna var supernöjda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben