Gratinerad fläskfilé paprika & chili

Serverar: 4 portioner

En riktig festmåltid!

Ingredienser

  • 500 - 600 g fläskfilé
  • 400 g broccoli (fryst eller färsk)
  • ½ röd paprika
  • rostad lök
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • Sås
  • 12 champinjoner
  • 70 g soltorkade tomater
  • ½ dl gräslök , hackad
  • 2 dl paprika & chili crème fraiche
  • 2 msk margarin
  • ½ dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk kalvfond
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Lägg de torkade tomaterna i ljummet vatten om du inte har soltorkade tomater i olja. Tina broccolin. Skär den i mindre bitar och lägg de flesta i en ugnsäker form, spara några till garnering. Skär filén i skivor. Stek den, salta och peppra. Lägg dem över broccolin. Skiva champinjonerna och fräs dem. Hacka tomaterna. Smält margarinet till såsen, rör i mjölet, späd med mjölken. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt champinjoner, hackade tomater, gräslök, crème fraiche, kalvfond, salt och peppar. Rör om och låt puttra några minuter. Skär paprikan i långa strimlor. Häll såsen över filén. Garnera med paprikastrimlor och små broccolibuketter. Gratinera i 225 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg. Strö över rostad lök. Servera med klyftpotatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben