Gravad kotlett

Serverar: 8 portioner

Ovanligmen god rätt till sommarens buffé

Ingredienser

  • 1 kg benfri kotlett
  • 1/2 dl socker
  • 1/1 dl salt
  • 1 msk grovstött svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 citron
  • Instruktioner

    Tvätta och riv citronen. Blanda alla kryddorna och gnid in köttet. Lägg i plastpåse på ett fat. In i kylen, vänd morgon och kväll. Klart efter 3 dygn. Häll av spadet som bildats. Kan sedan förvaras i kylen en vecka. Skär i tunna skivor och servera med en gravlaxsås, ej för stark. Frys i överblivna skivor, hållbart ca 1 månad Potatissallad eller potatisgratäng blir fint till. Även gott som pålägg.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lax, lax, lax
    Vi är bortskämda med lax här i Sverige och är nästan trötta på den und...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben