Gravlax med senapssvängd isbergsallad

Serverar: 10 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 20 skivor gravlax
  • 1 dl senapssås
  • 1 l tunt skuren, sköljd och torkad isbergsallad
  • 2 msk skuren dill
  • Svartpeppar
  • Parmalindat kycklingbröst
  • 10 kycklingbröst á 130 g
  • 10 skivor lufttorkad skinka
  • 10 salviablad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Krydda kycklingbrösten, lägg ett salvia blad på varje och linda in kycklingbrösten. Rulla kycklingbrösten till hårda korvar i plastfilm.
    2. Lägg plastfilm i en skopa och lägg två skivor lax som täcker. Sväng salladen med nästan all senapssås. Lägg sallad i lax "skopan" och vrid ihop. Gör 9 bollar till och lägg upp på fat. Toppa med en liten klick senapssås, dill och svartpeppar.
    3. Rulla in i plastfilm och se till att det blir täta paket. Sjud kycklingen i vatten eller i ånga i ugnen till en innertemperatur av 64 º. Låt kycklingen svalna. Skär i puckar och salta lite på snittytan. Servera kycklingen varm eller kall med olika sallader. Kycklingen är även toppengod och bra att kort ge en grillyta

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben