Gravlaxfyllda varma tunnbrödsrullar

Serverar: 4 portioner

Kan göras helt klara framtill gräddningen 5-6 timmar i förväg.

Ingredienser

  • 1 pkt mjukt tunnbröd (4 rektangulära kakor)
  • Ca 4 msk smör
  • 250 g grevéost i tunna skivor
  • 2-2½ msk svensk senap
  • 300 g gravad lax i tunna skivor
  • Ca 1 krm nymalen svart- eller vitpeppar
  • 4-5 msk finhackad röd eller gul lök
  • ca 1 dl finhackad dill
  • Tillbehör
  • Gurka i tunna skivor
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Lägg ut och bred smör på tunnbrödskakorna. Fördela ostskivorna på bröden. Fördela senapen på osten.
    2. Lägg därpå skivad gravlax på varje kaka. Vrid nymalen kvarnpeppar lite lätt över laxen.
    3. Fördela den hackade löken och dillen på laxen. Rulla ihop kakorna till rullar.
    4. Lägg rullarna med skarven nedåt på ett ugnsfast fat och täck med aluminiumfolie.
    5. Vid serveringen: sätt ugnen på 250 grader och värm rullarna mitt i ugnen med foliet kvar 10-15 minuter.
    6. Servera rullarna nygräddade med gurka och citron som tillbehör. Ett svalt gott öl passar utmärkt till som dryck.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben