Grekinspirerad hamburgare med oliv- och gurkröra

Serverar: 4 portioner

Servera hamburgarna i bröd med röran ovanpå. Själv toppade jag med tunna ringar av rödlök och salladsblad i botten, en smaksak.

Ingredienser

  • 4 Pågen Partaj hamburgerbröd
  • 400 g nötfärs
  • 3 msk vatten
  • 100 g smulad fetaost
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk olja
  • Röran
  • 1 dl svarta oliver
  • ½ grön gurka
  • ½ dl matlagningsyoghurt
  • Ev 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Sallad till servering
  • Instruktioner

    1. Blanda samman färs och vatten till en smidig smet. Smula ner fetaosten och smaksätt med salt beroende på hur salt osten är, peppra.
    2. Pensla med olja innan grillning. Går lika bra att steka i stekpanna.
    3. Hacka oliverna och riv gurkan som gärna får rinna av en stund. Blanda samman med youghurten, salt, peppar och ev vitlök.
    4. Servera hamburgarna i bröd med oliv/gurkröran ovanpå

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben