Grekisk kyckling

En god rätt där hela middagen lagas i samma form.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • Valfri mängd potatis
  • 1 förpackning fetaost
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • Olja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Oregano
  • Instruktioner

    Mosa fetaosten och pressa i vitlöksklyftorna, häll i lite olja och krydda med oregano och rör ihop allt. Fyll sedan kycklingen med fetaosten och krydda sedan kycklingen runt om med salt, vitpeppar och oregano. Lägg kycklingen i en långpannan. Skala och klyfta potatisen och lägg sedan potatisen runt kycklingen. Krydda potatisen med salt och oregano, häll sedan över olja och pressa över citron. Tillaga i 175-200 grader tills kycklingen är genomstekt och potatisen är mjuka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben