Grekisk kyckling

Serverar: 4 portioner

Länge sedan jag gjorde men det var gott. Luktar jättegott. underbart att äta ute en varm sommarkväll

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
  • 2 dl hönsbuljong
  • 50 g grekisk feta ost
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 8-10 svarta oliver med kärna
  • Färsk oregano eller persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfileérna i smör i en stekpanna. salta och peppra. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en traktörpanna. Tillsätt buljong. Mosad fetaost, oregano och soja. Rör ut matlagningsyoghurten och rör ner i såsen. Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 min.
    2. Garnera med smulad fetaost, oliver och färsk oregano. Servera med pasta, lätt kokta grönsaker med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben