Grekisk kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Enkel och god kycklinggratäng. Kan serveras med t ex bulgur.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 kruka Färsk basilika
  • 1 dl Soltorkade tomater i olja
  • 2 dl Svarta oliver (kärnfria)
  • 1 burk tärnad fetaost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Curry
  • Citronpeppar
  • 4 dl grädde
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Smöra en ungsfast form. Täck botten med basilika. Lägg sedan i soltorkade tomater.
    2. Krydda kyclingen med salt, svartpeppar, curry och citronpeppar. Lägg i kycklingen i formen.
    3. Strö över oliver och fetaost. Pressa vitlök över allt. Häll över grädden.
    4. Gratinera i 220°, 30-40 min

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    beca 15 maj 2011

    sååå gott. bjöd några vänner på den igår och fick mycket beröm. Lätt att göra, sköter sig själv i ugnen. Kanon!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben