Grekisk Kyckling Paj

Serverar: 4 portioner

Ett måste på sommaren

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl Vetemjöl
  • 125 gr Margarin
  • 2 msk Vatten
  • Fyllning
  • 1 grillad Kyckling
  • 1 gul Lök
  • 3 Vitlöksklyftor
  • 2 msk Olivolja
  • 3 Tomater
  • 1 tsk Rosmarin
  • 2 dl riven Fetaost
  • 4 Ägg
  • 2½ dl Matlagningsgrädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta ihop degen med händerna eller med hjälp av en matberedare. Tryck ut den i en pajform och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda skalet i ca 10-15 minuter. Rensa kycklingen på ben och skinn, dela köttet i mindre bitar. Hacka löken och fräs den tillsammans med pressad vitlök i olivoljan. Skrapa ur kärnorna ur tomaterna och dela sedan i mindre bitar. Blanda kyckling, lök, tomat, fetaost och rosmarin, fördela röran i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, matlagningsgrädde, salt och peppar. Häll stanningen över pajen. Gräddas i ca 40 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    timman 27 augusti 2009

    Mmmums.! Vi åt detta till middag i går, det var jätte gott. Jag bytte ut fetaosten mot vanlig ost, barnen tycker inte om fetaost, det blev gott ändå. Det var en lätt paj att göra, man kan med fördel förbereda den dagen innan, då tar det inte så lång tid innan maten står på bordet. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben