Serverar: 2-3 portioner
En sallad som passar till huvudrätt, mellanmål och som tillbehör till en god middag.
Ta ut fetaosten en timme innan salladen ska göras (osten smakar mer då). Skär salladen i grova bitar och lägg den i en stor salladsskål. Dela 2 ggr på längden så stt du har fyra långa delar och skär ner den i 1cm tjocka skivor. Skär ner tomaten i fyrkanter. Ta bort foten på svampen och dela den på mitten, därefter skivar du ner svampen och lägger den i en separat skål. Svampen ska serveras som tillbehör eftersom den inte kan blandas i salladen då dressningen ska i (svamp dra åt sig vätska och blir sumpig då) Skala och dela löken i 4 delar och skiva ner den halvtunnt. Dela på avokadon och ta bort kärnan. Ta en liten vass kniv och skär den i skalet i medlestora fyrkanter,ta en sked och gröp ur avokadon i salladskålen. Låt fetaosten rinna av en stund innan, köpte du osten i block, skär den i ca 1-cm tjocka skivor. Blanda dressingen enligt anvisningarna på påsens baksida. Obs! Blanda men ljummet vatten. Dressningen smkar mer då. Häll dressningen ner i salladen och blanda väl. Servera med nybakat bröd och champinjonerna "à part" = fransk fackord i matlagning och betyder sidan om/brevid.Lycka till och smaklig spis