Grekisk Sallad à la Karin

Serverar: 2-3 portioner

En sallad som passar till huvudrätt, mellanmål och som tillbehör till en god middag.

Ingredienser

  • 1 stort isbergsallad
  • 1 medelstor mogen tomat
  • 10 cm gurka
  • 4-5 medel stora champinjoner
  • 1 rödlök
  • 1 mogen avokado (rumsvarm) med 2 avokador blir det lite krämigare
  • 1 burk tärnad fetaost eller ett block
  • Dressing
  • 1 påse Italinesk dressingmix
  • olja
  • ljummet vatten
  • Instruktioner

    Ta ut fetaosten en timme innan salladen ska göras (osten smakar mer då). Skär salladen i grova bitar och lägg den i en stor salladsskål. Dela 2 ggr på längden så stt du har fyra långa delar och skär ner den i 1cm tjocka skivor. Skär ner tomaten i fyrkanter. Ta bort foten på svampen och dela den på mitten, därefter skivar du ner svampen och lägger den i en separat skål. Svampen ska serveras som tillbehör eftersom den inte kan blandas i salladen då dressningen ska i (svamp dra åt sig vätska och blir sumpig då) Skala och dela löken i 4 delar och skiva ner den halvtunnt. Dela på avokadon och ta bort kärnan. Ta en liten vass kniv och skär den i skalet i medlestora fyrkanter,ta en sked och gröp ur avokadon i salladskålen. Låt fetaosten rinna av en stund innan, köpte du osten i block, skär den i ca 1-cm tjocka skivor. Blanda dressingen enligt anvisningarna på påsens baksida. Obs! Blanda men ljummet vatten. Dressningen smkar mer då. Häll dressningen ner i salladen och blanda väl. Servera med nybakat bröd och champinjonerna "à part" = fransk fackord i matlagning och betyder sidan om/brevid.Lycka till och smaklig spis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben