Grillad double cheeseburger med aprikosketchup

Serverar: 4 portioner

Med grovmalen högrevsfärs blir burgarna saftiga och porösa. Sötsyrlig aprikosketchup är toppen till den salta osten. Om du inte har färska aprikoser kan du använda torkade. Ta då 8 aprikoser.

Ingredienser

  • 600 g högrevsfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor Castello burger blue
  • 4 skivor Castello burger cheddar
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 skivade tomater
  • Aprikosketchup
  • 2 schalottenlökar
  • 4 aprikoser alt 8 torkade
  • 1 msk smör
  • 1 dl chilisås
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med aprikosketchupen. Skala och hacka löken. Kärna ur aprikoserna och klyfta dem. Fräs lök och aprikoser i en kastrull med smör ca 3 minuter. Häll på chilisås, vinäger och honung. Låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    2. Forma 4 stora burgare av färsen, salta och peppra. Grilla dem ca 2 minuter på varje sida. Ta burgarna från grillen och lägg på ostskivorna. Dela bröden och grilla snittytan. Lägg ihop burgarna med tomatskivor och aprikosketchup.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben