Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Serverar: 6 portioner

En ny standard rätt i vegoköket - enkel och god. Den salta halloumin är en perfekt grund för citron, gräsig olivolja och örter.

Ingredienser

  • 400 g halloumi
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 3 kvistar rosmarin
  • 3 msk olivolja
  • ½ citron
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär halloumin i ½ cm tjocka skivor och stek dem i en het grill- eller stekpanna tills de får fin färg på båda sidorna.
    2. Fräs vitlök och rosmarin i olja utan att de bränns. Ta bort pannan från värmen och riv ner citronskalet (endast det gula).
    3. Lägg upp halloumin på ett fat och ringla över den varma oljan. Dra ett varv med pepparkvarnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben