Grillad halloumi med melon- och granatäppelsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En ganska stark förrätt, men ack så god. Salladen passar fint till grillat också.

Ingredienser

  • 200 g halloumi
  • 2 msk Middle east rub
  • 150 g vattenmelon
  • 300 g andra sorters melon, te.x. honungsmelon och nätmelon
  • 1 grön chili
  • ½ röd chili
  • 6 salladslökar
  • 2 granatäpplen
  • 6 msk pressad lime
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsk mynta
  • Grön tabasco
  • Middle east rub
  • 1 tsk sumak
  • 3 tsk berberis, torkade
  • 2 tsk spiskummin, mald
  • 3 tsk koriander, hel
  • 5 tsk chiliflingor, gärna utan kärnor
  • 3 tsk farinsocker
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • Instruktioner

    1. Börja med kryddblandningen. Hacka Berberis, mortla sedan dessa tillsammans med korianderfrön och blanda därefter ihop samtliga ingredienser väl.
    2. Skala melonerna och skär dom i grova bitar. Skär chilin och salladslöken i tunna ringar. Dela och kärna ur granatäpplena. Blanda allt varsamt i en skål.
    3. Tillsätt pressad lime och smaka av med salt, svartpeppar, grön tabasco och strimlad mynta.
    4. Grilla osten och krydda med Middle east rub och lite svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben