Grillad karré med zucchinigratäng

Serverar: 4 portioner

Variera grilltillbehören, bjud gratäng på grillbuffén...

Ingredienser

  • 500 g skivad karré eller lammstek
  • Salt
  • Marinad
  • 4 dl naturell yoghurt
  • Saft av 1 liten citron
  • 1½ msk malen chilipeppar
  • 1 msk garam masala
  • 1½ tsk gurkmeja
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • Gratäng
  • 3/4 kg zucchini
  • 2 ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 3 dl riven ost, Allerum Präst
  • 2-3 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 msk finhackad basilika eller 1 tsk torkad
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet. Låt stå kallt ca 5 timmar. Vänd köttet några gånger under tiden.
    2. Sätt ugnen på 225º.
    3. Skär zucchinin i cm-tjocka skivor och förväll dem i lättsaltat vatten, ca 5 minuter.
    4. Lägg dem omlott i en smord ugnssäker form.
    5. Vispa samman ägg, grädde och hälften av osten. Tillsätt vitlök och basilika. Häll äggstanningen i formen.
    6. Strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter, tills gratängen känns mjuk och fått fin färg.
    7. Ta upp köttskivorna ur marinaden och torka av dem. Grilla 3-5 minuter/sida. Salta.
    8. Servera med gratängen och gärna grillade grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben