Grillad lammstek med chimichurri

Serverar: 6-8 portioner

Chimichurri är en klassisk sydamerikansk, vitlöksdoftande sås. Underbar till grillat kött!

Ingredienser

  • 1 kg urbenad lammstek
  • 1 msk Arla Smör-& Rapsolja
  • 1 tsk salt
  • Chimichurri
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 4 msk Arla Smör-& Rapsolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • ½ hackad röd chili
  • 2 msk hackad oregano
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    Vik ut köttet. Pensla med smör-& rapsolja och salta. Grilla över glöd 5 minuter på varje sida. Lägg köttet vid sidan av glödbädden och fortsätt grilla tills innertemperaturen är 60 grader. Låt vila ca 5 minuter. Fräs vitlöken i smör-& rapsoljan. Rör ner övriga ingredienser. Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Häll den varma såsen över köttet. Servera med grillade grönsaker.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben