Till den här smörgåsen är det meningen att man ska använda oss av affärens mest hårdrökta korv, gärna med smaksättning av vitlök.
Ingredienser
4 skivor sandwichbröd
200 g rökt vitlökskorv
1 liten grön paprika
100 g cheddarost
16 fyllda oliver
Instruktioner
- Rosta brödet lätt. Skär korven i kraftiga skivor, dra skinnet av dem. Låt dem täcka brödet.
- Avlägsna kärnor och vita hinnor ur paprikan. Skär den i 8 skivor. Fördela dessa över korven på smörgåsarna.
- Riv osten på rivjärnets grövsta del eller skär den i små tärningar. Strö osten över smörgåsarna.
- Halvera oliverna. Lägg dem över med snittytan uppåt så smörgåsarna blir vackert prickiga.
- Sätt in smörgåsarna på folieklätt ugnsgaller under grillelement eller i 275 grader övervärme. Beräkna högst 7 minuter. Smörgåsarna är färdiga när osten smät något över paprikan.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...