Grillade ananasspett med kokosglass
Serverar:
4 portioner
Den smarriga och snabba kokosglassen är underbart god till nygrillad ananas.
Ingredienser
400 g ananas, utan skal
½ dl råsocker
1 msk limesaft
Glass
1 msk limesaft
5 dl vaniljglass
2 dl riven kokos
Tillbehör
Rostad kokos
Instruktioner
Börja med glassen. Låt glassen stå framme i ca 20 minuter så den blir så pass mjuk att du lätt kan röra runt i den.
Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna och rör sedan ner i glassen tillsammans med limesaft. Frys in glassen igen.
Skär ananasen i fyra tjocka stavar och trä upp dem på varsitt grillspett. Blötlägg grillspetten om du använder träspett.
Vänd ananasen först i limesaft och sedan i råsocker.
Grilla över fin glöd i 10 minuter eller tills ananasen fått fin färg. Snurra då och då så att den får fin och jämn färg runtom.
Servera genast tillsammans med kokosglass och strö lite rostad kokos över.
Liknande recept
Kokosglass med frukt i lime
5-6
Åsas grillade grönsaker i foliepaket
5
4
6
Grillad laxfjäril med honung och citron och sås
4.3
4 h 30 min
4
2
Fetaostfylld hel grillad fläskfilé
4.7
4
8
Grillad gourmetburgare
40 min
4
Grillade kycklingspett med hasselbackspotatis, svampsås och grönsallad
Grillad färsbiff med champinjoner
1
25 min
2
1
Grillad kyckling
4.5
1 h 20 min
4-6
9
Grillad chilibiff
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!