Grillade färsspett med grön fetasallad

Serverar: 4 portioner

Riktigt saftiga spett med orientalisk smaksättning. Gurkyoghurten till är klicken över rätten!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 liten gul lök
  • 1 ägg
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ dl finhackad persilja
  • ½ dl finhackad mynta
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grön fetasallad
  • 150 g fetaost
  • 300 g salladsärtor
  • 1 knippe rädisor, 200 g
  • ½ dl finhackad mynta
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • Gurkyoghurt
  • 1 gurka
  • 1 dl matyoghurt, 10 %
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/4 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Skala, dela och finhacka löken. Blanda lök, färs, ägg, kryddor, örter och 1 tsk salt i en bunke. Forma färsen till 8-12 platta korvar. Trä på spett. Pensla med olja runt om.
    2. Grön fetasallad: Koka salladsärterna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Häll av och spola i kallt vatten. Ansa och skär rädisorna i kvartar. Blanda mynta, citronjuice, 3 msk olja, 1 krm salt och 1 krm peppar. Lägg ärter och rädisor på ett fat. Smula över fetaosten. Ringla över mynta dressingen.
    3. Skala, dela och kärna ur gurkan till gurkyoghurten. Skär i skivor och blanda med yoghurt, citronskal, citronjuice, salt och peppar. Strö över paprikapulver.
    4. Grilla färsspetten på båda sidor. Räkna med 5-6 minuter, men temperatur och färstjocklek avgör.
    5. Servera spetten med fetasalladen och gurkyoghurten.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben