Grillade fläskfiléspett med örtblandning och mangosalsa

Serverar: 4 portioner

Så enkelt, så fräscht och såå gott! Använd dubbla, blötlagda, grillspett så är spetten lättare att hantera.

Ingredienser

  • Ca 700 g fläskfilé
  • 4 majskolvar
  • Örtblandning
  • 1½ citron, rivet skal
  • 1½ tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm Chili Explosion (kryddblandning, Santa Maria)
  • 1 tsk salt
  • 2½ msk farinsocker
  • Mangosalsa
  • 2 dl crème fraiche, laktosfri
  • 2 dl tärnad fryst mango, tinad
  • 2 msk färsk, finhackad mynta
  • Servering
  • Färskpotatissallad eller klyftpotatis
  • Grovt hackade örter
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet, skär i ca 2x2 cm stora kuber och trä upp på spett. Blanda ihop örtblandningen och gnid in i köttet. Grilla ca 10 minuter, vänd ett par gånger under tiden.
    2. Dela majsen i stora bitar, pensla med valfri grillolja och grilla. Mixa ingredienserna till mangosalsan.
    3. Servera spetten med färskpotatissallad eller klyftpotatis, majsbitar och mangosalsa.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben