Grillade gambas med bondbönsyoghurt

Serverar: 4 portioner

Tänk dig en sommardag och ett fat med gambas (räkor) som sekunderna innan lämnande grillen. Föreställ dig en fräsch, syrlig yoghurt proppad med nykokya bondbönor att doppa dem i. Och ett svalt vin till det.

Ingredienser

  • 16 räkor (gambas)
  • Salt
  • Blötlagda träspett
  • Marinad
  • 1 dl olivolja
  • Rivet skal av 2 citroner
  • 1 msk sambal oelek
  • 4 rivna vitlöksklyftor
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • Bondbönsyoghurt
  • 150 g skalade, färska bondbönor
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • Saft av 1 citron
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 krm cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda marinadens alla ingredienser i en bunke, lägg i räkorna. Låt marinera minst 3 timmar i kylen.
    2. Koka bondbönorna hastigt i saltat vatten i en kastrull. Kyl i kallt vatten. Mixa bondbönor, yoghurt, citronsaft, vitlök och cayennepeppar i en matberedare eller stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
    3. Trä upp räkorna på de blötlagda spetten och grilla på träkolsgrill eller i grillpanna ca 3 minuter per sida. salta.
    4. Servera räkorna med Bondbönsyoghurten.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben