Grillade karibiska fläskfiléstubbar

Serverar: 5-6 portioner

En härligt smakrik grillad fläskfilé som är perfekt en varm svensk sommarkväll. En kall mojito är god att kyla ner munnen med mellan tuggorna.

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • Marinad
  • 1 dl mörk rom
  • 2 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ dl ananasjuice
  • Saften av 1 lime
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 knivsudd kryddnejlika
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 1 tsk havssalt
  • Instruktioner

    Rensa bort hinnor och eventuella senor från fläskfilén. Den i 3-4 cm långa stubbar. Vispa ingredienserna till marianden. Blanda fläskfilé och marinad väl i en plastpåse. Låt vila i minst 30 minuter. Grilla tills köttet är genomstekt, ca 5 minuter per sida. Servera genast.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (2)

    DrBazooka 7 juli 2009

    Mycket bra marinad! Jag hade endast vit rom hemma men det blev kanongott. Kommer snart att använda receptet igen. Det passade oerhört bra med coleslaw och avocadosalsa till. Kallt öl att dricka! Mmmm

    christincarlsson 25 april 2011

    God, men kunde haft i mer kryddor för lite mer styrka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben