Grillade laxkotletter

Serverar: 4 portioner

Grillade laxkotletter tillhör det skandinaviska kökets absoluta delikatesser. Servera med kokt färskpotatis och en god sås, till exempel vitvinssås, räksås eller hollandaisesås.

Ingredienser

  • 0,8 kg rensad och fjällad mittbit av lax
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Citron
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. I grillpanna: Hetta upp grillpannan på högsta värme. Häll på rapsoljan.
    2. Salta och peppra fisken. Pressa på lite citron. Lägg fisken på grilljärnet och grilla 5-8 minuter per sida. Vänd endast 1 gång. Servera genast.
    3. På kolgrill: Tänd grillen och vänta tills det blivit fin glöd. Pensla gallret med rapsoljan.
    4. Salta och peppra fisken. Pressa på lite citron. Lägg fisken på gallret och grilla 4-5 minuter per sida. Servera genast.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben