Grillade smörgåsar

Serverar: 8 portioner

Njut av dessa läckra, ostfyllda smörgåsar som snabblunch eller till kvllskaffet. De är idealiska att tillaga i en smörgåsgrill.

Ingredienser

  • Med getost
  • 8 skivor formfranska, färdigskivat
  • Smör eller margarin
  • 2 cm fransk getost
  • 4 tsk honung
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • Med mozzarellaost
  • 8 skivor formfranska, färdigskivat
  • Smör eller margarin
  • 125 g mozzarellaost
  • 4 skivor parmaskinka
  • 8 soltorkade tomater
  • 4 tsk pesto
  • Färsk basilika, hackad
  • Instruktioner

    1. Med getost: Bred ett tunt lager matfett på varje brödskiva. Värm upp smörgåsgrillen. Skär getosten i ½ cm tjocka skivor.
    2. Lägg en skiva ost på fyra av brödskivorna. Häll 1 tsk honung över getosten. Strö över ½ msk pinjenötter.
    3. Lägg en brödskiva ovanpå getosten och tryck till lätt. Lägg smörgåsen i grillen och tillaga tills den är gyllenbrun, 1-2 minuter. Upprepa proceduren med de andra smörgåsarna. Skär smörgåsarna diagonalt i trekanter.
    4. Med mozzarellaost: Bred ett tunt lager med matfett på varje brödskiva. Skär mozzarellan i skivor.
    5. Lägg parmaskinka på fyra av brödskivorna. Lägg lite mozzarella och 2 soltorkade tomater ovanpå skinkan. Strö över lite basilika. Lägg en brödskiva ovanpå och tryck till lätt. Grilla smörgåsen tills den är gyllenbrun, 1-2 minuter. Upprepa proceduren. Skär smörgåsarna diagonalt i trekanter och servera en trekant av varje sort.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (1)

    Elis 22 februari 2008

    Det låter precis som det är något för mina smaklökar. Mums!

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben