Grillat bröd med paprikayoghurt

Serverar: 4 portioner

Man kan göra mycket på grillen och allt blir så mycket godare!

Ingredienser

  • Grillat bröd
  • Ca 15 g (ca 1 msk) färsk jäst
  • 2½ dl kallt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Ca 5 dl vetemjöl, ca 300 g
  • Pensling
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Paprikayoghurt
  • 2 grillade paprikor
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ citron
  • 2 dl grekisk yoghurt, 10 %
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Grillat bröd: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts sig. Blanda i olivolja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Häll lite olivolja på degen och vänd runt så att den blir oljad runt om. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme i rumstemperatur.
    2. Ta upp degen på mjölad bänk och dela i 4 eller 8 bitar. Forma dem till runda bullar. Låt dem jäsa på mjölad bänk övertäckta med bakduk i ca 30 minuter i rumstemperatur. Kavla eller platta ut degen till tunna kakor och nagga dem med en gaffel. Pensla med lite olivolja och strö över flingsalt.
    3. Grädda bröden på grillen tills de blåser upp sig lite, ca 1 minut. Vänd bröden och grädda dem färsigt i 1½-2 minuter, beroende på värmen.
    4. Paprikayoghurt: Hacka paprika och persilja grovt. Skala och riv vitlöken fint. Riv det yttersta skalet av citronen. Blanda paprika, persilja, vitlök och citronskal med yoghurt. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
    5. Servera brödet med paprikayoghurt.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben