En trevlig variant på grillspett med färs istället för rent kött, serverad med en pikant sås.
Ingredienser
500 g blandfärs
Salt
Grovmalen svartpeppar
1 gul lök
2 msk olja
Sås
3 msk kapris
2 inlagda rödbetor
4 äggulor
2 msk finklippt gräslök
Instruktioner
Arbeta ihop färsen med salt och peppar. Skala och riv löken. Rör ner den i färsen. Häll ut färsen på stor, vattensköljd skärbräda. Skölj händerna med vatten och knåda med händerna in oljan i färsen tills den får en smidig och fast konsistens. Låt den vila ca 20 minuter.
Forma färsen som knubbiga korta frukostkorvar på mitten kring långa blompinnar. Blöt den utstickande delen av pinnen med vatten och vrid dem över glöd ca 7 minuter.
Låt kaprisen rinna av. Hacka rödbetorna i små jämna tärningar. Vispa äggulorna lätt och blanda ner rödbetor och kapris. Strö över gräslök. Doppa pinnmaten i såsen vid serveringen.