Grillat med färskpotatis på syrlig salladsbädd

Serverar: 4 portioner

Servera quorn, lax eller kyckling till.

Ingredienser

  • 4 quornfiléer, kycklingfiléer eller fjärilslaxkotletter
  • 16 kokta färskpotatisar
  • 1 romansallad
  • 1 gemsallad/buffésallad
  • 5 frisésalladsblad
  • 1 citron
  • 1 tsk honung
  • 2 dl gräddfil
  • 50 g lagrad svecia ost
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • Rapsolja till grillning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Trägrillspett
  • Instruktioner

    1. Riv salladen och skölj den i kallt vatten så att den blir krispig.
    2. Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och riv skalet. Pressa ur juicen och blanda med citronskalet och honungen. Vänd ner gräddfilen och smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
    3. Dela potatisarna och pensla dem med ca 2 msk rapsolja. Trä upp dem på spett och grilla dem på medelvarm grill i ca 4 minuter/sida.
    4. Pensla quorn, kyckling eller lax med olja, salta och peppra. Grilla quorn i ca 10 minuter, kyckling i ca 15 minuter och lax ca 5 minuter.
    5. Lägg upp salladen på tallrikar. Riv sveciaosten grovt och strö den över salladen. Strö över rostade solrosfrön. Lägg de grillade potatisspetten på salladen. Ringla över dressingen och strö över flingsalt.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben