Grillmarinad med yoghurt

Vi hade bara bestämt oss för att pröva något nytt istället för att bara köra på de gamla hederliga marinaderna... förutsättningslöst gick jag och kompisen till stormarknaden och bestämde oss på plats. Fick nog ingen fribiljett till GI-himlen på detta, men det var nära himlen ändå - smaken av köttet fick mig att sväva på små moln. Vi använde marinaden till fläskfilé, men den fungerar alldeles utmärkt till kyckling också.

Ingredienser

  • 5 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk färskriven ingefära
  • 1 finhackad röd chilifrukt (skär bort de starka trådarna inuti)
  • 1 msk grillkrydda
  • 2 tsk limesaft
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser och lägg i köttet, helt eller i bitar och låt dra någon timme. När grillen är klar att användas, tag upp köttet ur marinaden, lägg på grillen och låt det kvickt få en yta runtom. Tag därefter av köttet och lägg i aluminiumfolie och låt den långsamt bli färdiglagad på grillen.
    2. Köttet blev sagolikt gott, fantastiskt fina kontraster mellan pikant chili, fräsch ingefära och syrlig lime!

    Liknande recept

    4.5
    10 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben