Grillspett med korv, grönsaker och förkokt kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Att förkoka kycklingfilén innan grillningen är en god idé. Då behåller den saftigheten samtidigt som man är säker på att den är helt klar. På bilden är tomat använt istället för paprika, det är jättegott också. Skär då varje tomat i fyra delar och gröp ur innanmätet.

Ingredienser

  • 3 stora kycklingfilér
  • 2-3 korvar, t.ex. Choritzo
  • 1-2 röda paprikor
  • 2 rödlökar
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Valfri barbequesås
  • Chipotle chilipepper (Santa Maria, finns i kryddhyllan, tag annars vanligt chilipulver)
  • Att koka kycklingen i
  • Vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • Olivolja att smörja grillspetten med
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten med en halv hönsbuljongtärning, 10 svartpepparkorn och en stor vitlöksklyfta. Lägg i kycklingfiléerna och koka i 15 minuter. Låt kallna.
    2. Skär upp ingredienserna, kycklingen i kuber, löken i klyftor, paprika och korv i bitar. Olja grillspetten och trä spetten med allt gott. Salta, peppra, pensla med bbq-sås. Pudra över chilipulver. Grilla spetten och pensla någon gång med bbq-sås.
    3. Servera med t.ex potatisgratäng och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben