Grillspettsduett med adobo
Nöt- och fläskkött varvas och grillas på spett med en kryddig sås.
Chili i adobosås är en mexikansk sås som finns i specialaffärer. Du kan även laga din egen, se annat recept Adobosås.
Ingredienser
450 g mört nötkött, t ex ryggbiff eller oxfilé
450 g fläskfilé
1 dl honung
2 finhackade chipotlechili i adobosås
2-4 msk adobosås
Instruktioner
- Hetta upp grillen till medelvärme. Skär köttet i 2-3 cm tärningar. Varva fläsk- och nötkött på grillspetten, lämna ½ cm mellanrum mellan bitarna.
- Blanda honung, chipotlechili och 2 msk adobosås i en liten skål. Blanda väl och smaka av. Tillsätt mer adobosås om du vill.
- Lägg grillspetten på grilla dem 15-18 minuter. Vänd dem fyra-fem gånger och pensla varje gång med såsen. Ta av spetten från grillen och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)