Grillspettsduett med adobo

Serverar: 6 portioner

Nöt- och fläskkött varvas och grillas på spett med en kryddig sås. Chili i adobosås är en mexikansk sås som finns i specialaffärer. Du kan även laga din egen, se annat recept Adobosås.

Ingredienser

  • 450 g mört nötkött, t ex ryggbiff eller oxfilé
  • 450 g fläskfilé
  • 1 dl honung
  • 2 finhackade chipotlechili i adobosås
  • 2-4 msk adobosås
  • Instruktioner

    1. Hetta upp grillen till medelvärme. Skär köttet i 2-3 cm tärningar. Varva fläsk- och nötkött på grillspetten, lämna ½ cm mellanrum mellan bitarna.
    2. Blanda honung, chipotlechili och 2 msk adobosås i en liten skål. Blanda väl och smaka av. Tillsätt mer adobosås om du vill.
    3. Lägg grillspetten på grilla dem 15-18 minuter. Vänd dem fyra-fem gånger och pensla varje gång med såsen. Ta av spetten från grillen och servera genast.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    2-4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben