Kyckling adobo

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme

Gott filippinsk kycklingrecept. Det finns olika sätt att tillaga den på men det här tycker jag är det godaste.

Ingredienser

  • Kycklinglår eller kycklingvingar, går även bra med hel kyckling
  • 3-4 st lime
  • 1 hel vitlök i 8 bitar
  • 1 kopp olivolja, att steka i
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 - 4 lagerblad
  • 1 liten burk ananas, hela skivor
  • 1 kopp mild soya sås, (japansk eller asiatisk)
  • 1 kopp vitvinsvinäger eller kokonötsvinäger
  • 2-4 dl 7-up/ Spritedricka efter smak ,ger en sötare smak åt kycklingen)
  • Ev 1-2 dl grädde för fylligare sås
  • Instruktioner

    1. Tvätta kycklingen med lime och saften från denna och tvätta den noga.
    2. Hetta upp oljan och tillsätt all vitlök som klyftor, och stek dem tills vitlöken har tagit färg. Tillsätt sedan kyckling och stek den tills den har tagit färg.
    3. Skär ananasen i små bitar och tillsätt den i grytan. Tillsätt svartpeppar, soyasås, lagerblad och vinäger och låt det koka i 25-35 minuter.
    4. Provsmaka och tillsätt antingen mer vinäger eller 7-up beroende på smak och den sötma man vill ha.
    5. Om man nu vill ha en fylligare sås så tar man några skedar av adobosåsen och kokar en sås brevid med lite grädde.
    6. Ett tips av en vän som hade provat med svamp (blandsvamp, champinjoner ) i såsen på slutet och det hade smakat gott.
    7. Receptet sprid som en löpeld här i Malmö
    8. Serveras med jasminris och chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lilljeppe 11 november 2007

    Denna rätt var helt underbar. Även ungarna gillade den. Passar även som bjudrätt

    mammis 11 januari 2008

    Kanon, passade mina smaklökar perfekt

    frokeneva 21 september 2011

    Vi tyckte att maten var god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben