Även känd som Pork Adobo i Filippinerna, en av dom mer kända rätterna och även en av mina favoriter. Revbensspjällen kan bytas ut mot fläskfilé (eller annat fläsk kött) eller en hel kyckling.
Ingredienser
1.3 kg tjocka revbensspjäll
1 hel vitlök
1 dl soya
1 dl vinäger
1 dl vatten
1 dl 7up eller sprite
1 tsk svart peppar
3 torkade lagerblad
Olivolja
Instruktioner
- Skiva vitlöken och bryn tillsammans med svart peppar och lagerbladen i oljan tills den börjar svettas lite och tillsätt köttet och bryn tills den fått färg.
- Häll i vatten, vinäger, soya samt 7up eller sprite.. låt puttra ca 20-30 min eller tills köttet är klart.
- Serveras med ris eller bröd.
- kan med fördel marineras i soyan, vinägern och vitlöken en dag i kylen, sila bort vätskan och starta enligt åven.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Mycket gott recept, salamat!
Mycket gott. Har lagat det flera gånger.