Filippinsk fläskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Även känd som Pork Adobo i Filippinerna, en av dom mer kända rätterna och även en av mina favoriter. Revbensspjällen kan bytas ut mot fläskfilé (eller annat fläsk kött) eller en hel kyckling.

Ingredienser

  • 1.3 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 hel vitlök
  • 1 dl soya
  • 1 dl vinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 dl 7up eller sprite
  • 1 tsk svart peppar
  • 3 torkade lagerblad
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Skiva vitlöken och bryn tillsammans med svart peppar och lagerbladen i oljan tills den börjar svettas lite och tillsätt köttet och bryn tills den fått färg.
    2. Häll i vatten, vinäger, soya samt 7up eller sprite.. låt puttra ca 20-30 min eller tills köttet är klart.
    3. Serveras med ris eller bröd.
    4. kan med fördel marineras i soyan, vinägern och vitlöken en dag i kylen, sila bort vätskan och starta enligt åven.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (2)

    pinoy 11 juni 2009

    Mycket gott recept, salamat!

    helnea1 13 augusti 2011

    Mycket gott. Har lagat det flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben