Fläskgryta med rotsaker och örter

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Barndomsmat från lite kallare augustikvällar i Ålands skärgård, när ingen hade lust att laga nå't "riktigt" och det var för kallt för att sitta ute och grilla. Kajsa Varg strategi - ta' det Du har. Detta är en bra sammanfattning.

Ingredienser

  • 4 hg rimmat sidfläsk utan svål
  • 2 röda lökar
  • 2 hg potatis, mjölig
  • 1 hg morot
  • 1 hg palsternacka
  • 2 hg kålrot
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl hett vatten
  • Svartpeppar
  • Fyra kryddor
  • Persilja
  • Herbes de Provance
  • Vatten
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva grönsakerna tunt. Skiva fläsket. Lös upp buljongtärningen i hett vatten.
    2. Varva grönsaker och fläsk i en hög form, potatis nederst och överst. Krydda efter tycke och smak. Häll på buljongen och mer vatten så att vätskan precis täcker.
    3. Laga i 175°C ugn tills dess att allt är mjukt.
    4. Vid serveringen strös mer persinja över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben