Fläskgryta med rotsaker och örter
Barndomsmat från lite kallare augustikvällar i Ålands skärgård, när ingen hade lust att laga nå't "riktigt" och det var för kallt för att sitta ute och grilla. Kajsa Varg strategi - ta' det Du har.
Detta är en bra sammanfattning.
Ingredienser
4 hg rimmat sidfläsk utan svål
2 röda lökar
2 hg potatis, mjölig
1 hg morot
1 hg palsternacka
2 hg kålrot
1 buljongtärning
2 dl hett vatten
Svartpeppar
Fyra kryddor
Persilja
Herbes de Provance
Vatten
Persilja
Instruktioner
- Skala och skiva grönsakerna tunt. Skiva fläsket. Lös upp buljongtärningen i hett vatten.
- Varva grönsaker och fläsk i en hög form, potatis nederst och överst. Krydda efter tycke och smak. Häll på buljongen och mer vatten så att vätskan precis täcker.
- Laga i 175°C ugn tills dess att allt är mjukt.
- Vid serveringen strös mer persinja över.
Liknande recept
Kommentarer (0)