Grön Mac´n´Cheese

Serverar: 4 portioner

Mac´n´cheese görs traditionellt på mängder med smält ost, men för att få till krämighet på ett grönt sätt så görs denna rätt med hjälp av ... avokado! Laktosfri och äggfri. För glutenfri variant använd glutenfri pasta och majsstärkelse istället för vetemjöl.

Ingredienser

  • 400 g makaroner, gärna fullkorn, eventuellt glutenfri
  • 1 msk vetemjöl, eventuellt majsstärkelse
  • 2 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
  • 1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
  • 2 msk näringsjäst, kan uteslutas (finns att köpa på hälsokostbutiker)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 avokador
  • Instruktioner

    Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Häll ner mjölet i en kastrull. Vispa ner lite mjölk och grädde i taget. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills såsen tjocknar ordentligt. Smaka av med salt, peppar och eventuellt näringsjäst. Mixa ner avokadon i såsen. Blanda ner makaronerna och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben