Grön mandelkaka

Serverar: 30-35 portioner

Jag gör den röd ibland. Den gör alltid succé! Om det är kakan eller färgen vet jag inte! Smakar som äkta mazarin. Låt den gärna stå och mogna någon dag.

Ingredienser

  • 40 sötmandlar
  • 20 bittermandlar
  • 350 g smält smör
  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl mjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk bakpulver
  • grön karamellfärg eller röd
  • Topping
  • 220 g riven mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Mal mandeln (den behöver inte skållas) Vispa ägg och socker Blanda i övriga ingredienser och rör ihop ordentligt Rör i karamellfärg (här får man testa sig fram) Häll i långpanna och baka i 175 grader 25-30 minuter
    2. Ta ut kakan och strö över blockchokladen medan kakan fortfarande är varm.
    3. Skär i rutor när chokladen stelnat något, men inte helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evamarie75 22 april 2008

    Mumsig kaka och många bitar blev det också!!

    IsaS 11 oktober 2011

    Den här kakan är jättegod, men bittermandel i så här stora mängder är ju inte så nyttigt. Är det någon som vet vad som händer med cyanvätet i ugnen? Försvinner det?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben