Jag gör den röd ibland. Den gör alltid succé! Om det är kakan eller färgen vet jag inte!
Smakar som äkta mazarin. Låt den gärna stå och mogna någon dag.
Ingredienser
40 sötmandlar
20 bittermandlar
350 g smält smör
4 ägg
6 dl socker
6 dl mjöl
3 dl vatten
2 tsk bakpulver
grön karamellfärg eller röd
Topping
220 g riven mörk choklad
Instruktioner
Mal mandeln (den behöver inte skållas)
Vispa ägg och socker
Blanda i övriga ingredienser och rör ihop ordentligt
Rör i karamellfärg (här får man testa sig fram)
Häll i långpanna och baka i 175 grader 25-30 minuter
Ta ut kakan och strö över blockchokladen medan kakan fortfarande är varm.
Skär i rutor när chokladen stelnat något, men inte helt.
Den här kakan är jättegod, men bittermandel i så här stora mängder är ju inte så nyttigt. Är det någon som vet vad som händer med cyanvätet i ugnen? Försvinner det?
Mumsig kaka och många bitar blev det också!!
Den här kakan är jättegod, men bittermandel i så här stora mängder är ju inte så nyttigt. Är det någon som vet vad som händer med cyanvätet i ugnen? Försvinner det?