Kakorna är snabbakade och går bra att frysa in, men vänta då med chokladgarneringen eftersom den annars lätt blir grå i frysen.
Ingredienser
1 ½ dl sötmandel
10 bittermandel
400 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vatten
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 droppar grön hushållsfärg
Garnering
250 g mörk choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Mal mandeln och bittermandeln på mandelkvarn.
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mandeln, smör, vatten och mjölet blandat med bakpulvret. Färga smeten med grön hushållsfärg.
- Häll smeten i en långpanna med baklåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
- Grovhacka chokladen. Strö den över den varma kakan och bred ut när chokladen smält. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor.
Liknande recept
Kommentarer (0)