Gröna mandelrutor

Serverar: 45 portioner

Kakorna är snabbakade och går bra att frysa in, men vänta då med chokladgarneringen eftersom den annars lätt blir grå i frysen.

Ingredienser

  • 1 ½ dl sötmandel
  • 10 bittermandel
  • 400 g smör
  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 droppar grön hushållsfärg
  • Garnering
  • 250 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Mal mandeln och bittermandeln på mandelkvarn.
    3. Smält smöret.
    4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mandeln, smör, vatten och mjölet blandat med bakpulvret. Färga smeten med grön hushållsfärg.
    5. Häll smeten i en långpanna med baklåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
    6. Grovhacka chokladen. Strö den över den varma kakan och bred ut när chokladen smält. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben