Citron- och mandelrutor

Serverar: 12 portioner

Frisk citron och kolasmakande mandel gör de här rutorna till riktiga vinnare. Ur Allers nr 22/12.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten
  • Mandelglasyr
  • 75 g smör
  • 1½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 dl flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Botten: Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ned övriga ingredienser. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x25 cm. Grädda 30 minuter och kolla med sticka att kakan är färdig. Låt den svalna i formen.
    3. Mandelglasyr: Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ta grytan från värmen och vispa ned florsocker, vaniljsocker och äggula tills det blir en kräm som går ihop. Bred krämen över kakan och strö över mandeln.
    4. Skär kakan i fyrkantiga bitar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben