Mandelrutor

Serverar: 20 portioner

Saftiga rutor med en delikat kombination av mandelmassa, apelsin och mörk choklad.

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 1 apelsin
  • 4 ägg
  • Garnering
  • 125 g mörk choklad
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla ett bakplåtspapper. Lägg det i en mindre långpanna, ca 20x30 cm.
    2. Riv mandelmassan grovt. Riv skalet av halva apelsinen och pressa saften ur hela. Dela äggen i vitor och gulor. Blanda mandelmassan med skal och saft av apelsinen samt äggulorna. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner det i smeten. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
    3. Riv chokladen med t.ex. potatisskalare direkt på den varma kakan. Bred ut chokladen så att hela kakan blir glaserad. Strö över mandelspån över. Skär kakan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben