Saftiga rutor med en delikat kombination av mandelmassa, apelsin och mörk choklad.
Ingredienser
400 g mandelmassa
1 apelsin
4 ägg
Garnering
125 g mörk choklad
Mandelspån
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla ett bakplåtspapper. Lägg det i en mindre långpanna, ca 20x30 cm.
- Riv mandelmassan grovt. Riv skalet av halva apelsinen och pressa saften ur hela. Dela äggen i vitor och gulor. Blanda mandelmassan med skal och saft av apelsinen samt äggulorna. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner det i smeten. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
- Riv chokladen med t.ex. potatisskalare direkt på den varma kakan. Bred ut chokladen så att hela kakan blir glaserad. Strö över mandelspån över. Skär kakan i bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)