Grönpepparkryddad vildand

Serverar: 4-6 portioner

Gillar ni and så är detta receptet för dej.

Ingredienser

  • 1½ kg vildand
  • 2 stora gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk finhackad färsk timjan
  • ½ dl avrunna inlagda grönpepparkorn
  • 3/4 dl konjak
  • 75 cl torrt rött vin
  • ½ dl olivolja
  • 125 g färska champinjoner
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Dela fågeln i portionsbitar och lägg bitarna i en ugnsfast form.
    2. Skala lök och vitlök. Grovhacka löken och finhacka vitlöken. Lägg lök, vitlök, persilja, lagerblad, timjan, grönpeppar, konjak och vin i formen. Blanda ordentligt så att fågelbitarna blir täckta av marinaden. Låt stå i ca 4 timmar i rumstemperatur. Vänd fågelbitarna några gånger.
    3. Ta upp fågelbitarna och torka av dem med hushållspapper så att de blir torra. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i fågelköttet och stek i ca 10-15 minuter. Häll i marinaden och champinjonerna. Sänk värmen och lägg på ett lock. Koka på låg temperatur i ca 1-1½ timme eller tills köttet är mört och färdigkokt. Smaka av med salt. Servera rätten med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben