Vildand honungsmarinerad

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • Fågel
  • 2 unga änder
  • smör till stekning
  • svart vinbärsaft
  • lite mjöl
  • ev en skvätt mjölk till såsen
  • Marinad
  • 6 dl rödvin
  • 6 dl vatten
  • 6 msk honung
  • 2 morötter, rivna
  • 2 finhackade lökar
  • 10 svartpepparkorn, krossade
  • 8 enbär, krossa
  • 4 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till marinaden, rör om så honungen löser sig. Änderna ansas och styckas, blanda med marinaden och låt marinera 1 dygn. Ta upp köttbitarna och och torka av dem, bryn dem fint runt om. Sila marinaden och ös den över köttet, låt alltsammans småputtra tills köttet är klart, ca 20 minuter.
    2. Red av såsen med mjöl och eventuellt lite mjölk, smaka av med svart vinbärssaft.
    3. Serveras med kokt ris och gula vaxbönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben