Honungsmarinerad Vänerlax med jordärtskockspuré

Serverar: 4 portioner

oj va mumsigt!!!

Ingredienser

  • 600 g laxfilé med skinn
  • 600 g jordärtskockor
  • 2 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk farinsocker
  • 1-2 dl mjölk
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skala jordärtskockorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Laga fisken under tiden.
    2. Sätt ugnen på 225°C, grill. Rör ihop honung, balsamvinäger och olja. Lägg fisken med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper. Fördela blandningen på fisken och krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar . Strö över farinsocker och ställ in i övre delen av ugnen tills fisken är färdig, beräkna 7–8 minuter.
    3. Värm mjölken med smöret. Häll av jordärtskockorna. Häll på mjölk­ och smörblandningen. Mixa till en slät puré med stavmixer eller i matberedare. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Servera fisken med purén och gärna snabbinlagd rödlök samt kokt sparris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pure 15 april 2010

    Hej! Det här receptet står i Sveriges Nya Landskapsrätter! Är det Connie Jansson från Brålanda som är Mumsan, tro? I varje fall ska jag prova receptet i morgon. Hej från en ny medlem i Matklubben

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben